Elin och Erik
Utgiven på Rabén och Sjögren 1998
illustrationer av Catarina Kruusval
finns även översatt till norska, danska och tyska

Barnbok om kärlek, relationer och mobbing. Lämplig som läsa-själv bok för låg- och mellanstadiet.

Elin går i fjärde klass. En dag kommer en ny kille till klassen. Han heter Erik och han verkar väldigt glad. Elin blir genast jättekär i honom, och han i henne. De sitter alltid bredvid varandra, både i klassrummet och vid maten. När det blir disko dansar de bara med varandra. Ja, snart gör de nästan allting ihop. Visst blir de retade ibland, men det struntar de i. De tänker faktiskt vara tillsammans hela livet.Pressröster
Jag tror att många mellanstadietjejer (och killar med för den delen) kommer att känna igen sig i Elin. Boken är dessutom så lätt skriven och tryckt i så stor stil att den fungerar redan för nybörjarläsarna i tvåan-trean.
Ystad allehanda

"Elin och Erik" är en lättläst bok om den första stora kärleken. --- Elin är en helt vanlig svensk fjärdeklassare, som i vissa situationer kan bli riktigt arg. Den här boken kan med fördel läsas av både killar och tjejer, som vill läsa om det här med kärlek och hur det kan kännas när det tar slut.
Lena Harrte, Sydsvenska Dagbladet

Med känsla och insikt berättas här Elins historia.
Trelleborgs Allehanda

Det här är en bok om kärlek, ilska och mobbing och jag tycker att den är spännande och bra.
Jonna Hellberg, 11 år Norrköpings Tidningar

Berättelsens stora förtjänst är att den tar barns kärlek på allvar och att den lyckas förmedla både det fina och det svåra i att tycka mycket om någon annan.
Nordvästra Skånes Tidningar

Trovärdigt om kärlek
En välskriven vardagshistoria med stark närvarokänsla och självklara identifikationsmöjligheter. Lättillgängligt språk, luftig layout och rikligt med illustrationer ger boken prägel av nybörjarläsning.
Anne-Marie Karlsson Dagens Nyheter

Berättelsen framförs utan stora gester - okonstlat och med stor respekt för huvudpersonernas känslor. Det är en både sympatisk och lovvärd debut.
Ulla Forsén Biblioteksbladet

Rakt och rättframt om kärlek.
Det här är en snabbt och rakt berättad historia om en vanlig trevlig tjej, ledsamheter och glädjeämnen i vardagslivet. Det finns ett stort behov av böcker om kärlek, vara ihop, fråga chans för låg- och mellanstadiebarn. Den här boken fyller ett uttalat behov och kommer att läsas av många. Jag skulle önska att den fanns tillgänglig i alla bibliotek som används av låg- och mellanstadieelever.
Eva Bejhed, Bohuslänningen

En varm och medmänsklig skildring av Elin, som tror hon är så ful och värdelös, och Erik som blir hennes bästis. Deras vänskap får sina törnar av elaka kamrater men överlever. Och vilken härlig mamma Elin har - snäll, klok, förstående.
Fride Jansson Södermanlands nyheter

En berättelse med många känslolägen.
Kärlekssagan får ett sorgligt slut när Erik flyttar och allt rinner ut i sanden. Men som tur är kommer det så småningom en ny pojke.
Helene Ehriander Sundsvalls tidning

  15 X 20 cm, 91 sidor, inbunden, illustrerad.

Pris 40:- inkl moms

  Beställ boken här 

 Tillbaka till huvudmenyn.